SI

I

EN


Sezite po gralu

V pričakovanju koncerta Magija dvojice ne moremo mimo premišljanj o prefinjenem, delikatnem ravnovesju, ki zaznamuje bistvo vsakega dueta. O hkrati krhkih, a neverjetno močnih nitih, ki povežejo in v eno prepletejo dva glasbenika, dva umetnika, dva svetova. O globoki vezi, pri kateri je dovolj en sam pogled, en sam vdih, ena sama neznatna gesta, da začrta pot do absolutne »enosti«.

Kakšna blaženost!

Pa ne le v glasbi! Ali nista prav takšna bližina in povezanost dveh ljudi – ta »enost« – tisto, po čemer hrepenimo in za čimer stremimo? Kar vse življenje iščemo, naš sveti gral? Kot srednjeveški vitezi se moramo na poti do njega tudi mi spopasti z zmaji. Egoizmom, nečimrnostjo, napuhom, pomanjkanjem čuta za sočloveka …
Premagajmo jih z ljubeznijo! S strastjo! S predanostjo!

Naj vas pri tem navdihnejo naši glasbeniki, naj njihova nesebična in popolna zavezanost glasbi odstre skrivnost in pokaže pravo pot. V soboto, 14. septembra, se v Viteški dvorani Pokrajinskega muzeja Maribor ob 19.30 pridružite Nicolasu Altstaedtu, Katalin Kokas in Barnabásu Kelemenu in presenečeno boste ugotovili, da sveti gral ne le obstaja, temveč ga imate na dosegu roke!