SI

I

EN


Zelenjavni orkester

Dvorana generala Maistra, Narodni dom Maribor

12. 9. 2019 ob 19:30

Zelenjavni orkester


 
Koncert orkestra zelenjavnih glasbil. In pogostitev!

 

Edinstveni zvočni svetovi


lasična glasba, sodobna glasba, house, eksperimentalna elektronska glasba, free jazz, noise, dub, clicks’n’cuts … Za Zelenjavni orkester ni meja, je stičišče, v katerem se najdejo in uspešno družijo kar najrazličnejši stili. Vendar to ni zares tisto, kar dela ta orkester edinstven na svetu. Unikaten ni (le) zaradi glasbe, ki jo igra, temveč zaradi tega, kako jo igra. Dunajska zasedba je namreč edini orkester na svetu, ki ne uporablja že obstoječih inštrumentov, temveč si jih člani za sleherni koncert izdelajo sami iz sveže zelenjave. Ob natančnem poznavanju zvočnih lastnosti vsakega zelenjavnega inštrumenta nato iz njih izvabijo estetsko dovršen zven, s katerim gradijo edinstvene zvočne svetove. Med njegovimi člani najdemo umetnike različnih umetniških ozadij: glasbeniki se družijo z vizualnimi umetniki, arhitekti, oblikovalci, medijskimi umetniki, pisatelji in zvočnimi pesniki – in vsi imajo pri vseh pomembnih umetniških, estetskih in infrastrukturnih odločitvah enakopravno vlogo.

Dve desetletji uspešnega delovanja, pet albumov in na stotine razprodanih koncertov v najprestižnejših koncertnih dvoranah dokazujejo, da so glasbeniki svoje umetniško poslanstvo – raziskovati zvoke in ustvarjati takšne, ki jih ni moč reproducirati z nobenim drugim inštrumentom – izpolnili ter ob tem poželi priznanje in odobravanje kritike in občinstva po vsem svetu.

Zelenjavni orkester zares nagovarja vse čute, saj namesto dodatka na koncu koncerta ponudi občinstvu svežo zelenjavno juho!

 

* Vstopnice: festivalski abonma 60 € / 14 € / predprodaja 11,20 € / upokojenci 11,20 € / študenti, invalidi 7 €
Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.
Festival Maribor Carousel