SI

I

EN


Vasko AtanasovskiSaksofonist in flavtist Vasko Atanasovski je eden bolj kreativnih in mnogostranskih slovenskih skladateljev in glasbenikov, znan predvsem po medžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki in po mojstrstvu, s katerim pristopa k vsem tem žanrom. Doslej je izdal enajst visoko ocenjenih albumov ter tako doma kot v tujini prejel številne nagrade in pohvale občinstva in kritikov za svoje nastope in kompozicije. Redno koncertira na pomembnih festivalih in prireditvah po Evropi; igral je tudi v New Yorku, Indiji in na Kitajskem. Njegova dela izvajajo mednarodno priznani solisti, ansambli, zbori in orkestri.

Od leta 1997 se posveča predvsem avtorskemu delu. Je ustanovitelj ali soustanovitelj številnih glasbenih zasedb in tudi skladatelj za komorne, orkestralne in zborovske sestave ter za lutkovne, plesne in gledališke predstave.

Koncertiral je na pomembnih festivalih in prireditvah ter sodeloval s priznanimi umetniki, glasbeniki, koreografi in režiserji.

Povezovanje stoletij

17. 9. 2019 19:30

Dve generaciji, ena glasba

18. 9. 2019 17:00