SI

I

EN


Michel GodardFrancoski glasbenik uživa ugled kot mojster tube in renesančnega predhodnika tube, serpenta. Uspešen je tako v jazz in improvizirani kot tudi klasični in stari glasbi. Od leta 2002 poučuje serpent na pariškem Narodnem glasbenem konservatoriju.

Od leta 1988 nastopa s Filharmoničnim orkestrom Francoskega radia, Francoskim narodnim orkestrom in vodilnimi ansambli za staro glasbo v Franciji, bil je član kvinteta Arban Chamber Brass, nastopa pa tudi kot solist v polju evropskega jazza in avantgarde. Kot jazzist je bil krajši čas član francoskega Narodnega jazz orkestra.

Vpleten je v številne umetniške projekte v zahodni in južni Evropi z glasbeniki, kot so Michel Portal, Louis Sclavis, Henry Texier, Enrico Rava, Michael Riessler, Kenny Wheeler, Ray Anderson, Rabih Abou-Khalil, Sylvie Courvoisier, Klaus König, Simon Nabatov, Wolfgang Puschnig, Linda Sharrock, Pierre Favre, Misha Mengelberg, Linda Bsiri, Gianluigi Trovesi, Christof Lauer, Maria Pia De Vito, Pino Minafra, Luciano Biondini, Willem Breuker, Herbert Joos, Dave Bargeron idr.

Godard je tudi skladatelj; njegova dela so naročili Radio Francija, Glasbeni dnevi v Donaueschingenu in francosko Ministrstvo za kulturo. Posnel je več avtorskih plošč in sodeloval pri albumih kolegov iz različnih glasbenih žanrov.

Povezovanje stoletij

17. 9. 2019 19:30